torsdag 21 maj 2009

Jag vet inte vem hon är eller var hon kommer ifrån.


Det har flyttat in en konstig gammal käring hos mig!

Jag har inte bjudit in henne, vet bara att en dag fanns hon där. Hon är en listig liten en. Hon håller sig undan för det mesta, men när jag går förbi en spegel kan jag se skymten av henne. När jag ställer mej framför spegeln så står kärringfan där och täcker nästan hela mig, så att jag inte kan se min förtjusande spegelbild.
Jag har försökt att ropa åt henne att sluta - men hon ropar bara tillbaka.
Jag tycker det är ganska grymt. Om hon nu tänker hänga hos mig, så tycker jag att hon kan betala någon sorts hyra, men nej. Hittar ibland nån liten slant i en ficka eller under soffdynan, men det är bara småpotatis. Saken är nämligen den att jag tror - även om jag inte vill göra några förhastade slutsatser - att hon stjäl av mig. Varje gång jag har varit till bankautomaten och tagit ut pengar - så bara försvinner dom????? Jag kan ju inte under några omständigheter slösa bort så mycket pengar, min enda slutsats är att kärringfan stjäl.
Hon ser ut att behöva föryngringskrämer, så dit går säkert pengarna. Men det är inte bara pengar som försvinner. Mat har en konstig förmåga att på oroväckande sätt försvinna, speciellt godsaker som choklad och annat gott. Jag kan inte ha sånt hemma numera, hon tycks vara riktig sötrövad. Men hon borde nog se upp - kilona kommer fort.
Tror att hon förstår problemet - säkert justerar hon min våg så att den visar för mycket när jag stiger på - och på så sätt får hon mej att tro att jag ätit allt och gått upp i vikt. Stackars kärring, för att vara en gammal människa är hon väldigt barnslig. Hon ändrar även på mina kläder så att dom inte längre passar mej.

Sen så rotar hon även i mina papper och andra saker så att jag inte kan hitta nåt längre. Speciellt det här är tungt - eftersom jag alltid har haft bra ordning på allt. Hon kan till och med röra om bland mina dvd´s, så att jag spelar över sånt jag skulle ha kvar. Hon hittar de mest fantastiska sätt att reta mej på, texten i min post och i tidningarna suddar hon ut, så att jag knappt kan se vad som står. Tv:ns och radions ljud har hon fingrat på så jag hör bara mummel.
Trapporna har hon höjt, dammsugaren har blivit tyngre. Hon sätter superlim på paket, burkar och flaskor bara för att jag inte ska få upp dom.

Tycker ni att hennes sätt att återgälda min gästfrihet är rättvis???

På nätterna snarkar hon så hårt att jag vaknar - mycket störande. Hon följer mej vart jag än går, när jag går till en klädbutik för att prova nåt nytt - provar hon samma plagg och står framför mej i provrummet, så jag inte kan se mej i spegeln. Det enda jag ser är hur dåligt kläderna sitter på henne. Jag trodde inte att hon kunde hitta på nåt mer sätt att jävlas med mig på men då jag skulle ta ett nytt passfoto - vad tror ni då hände?
Just som det blixtrade till ställde hon sig framför mej. Så nu får jag ha hennes bild i passet i 5 år framåt !!!!!
Jag önskar er en skööön helg!
Kram Martina

7 Vänliga kommentarer:

Skimrande kristaller sa...

*ler* o *skratt* Vilken härlig berättelse du bjuder på!!! Så bra du skriver! Ja, du jag tror jag har en sån där käring hemma hos mig också. Kanske... för jag känner igen det där du skriver om så bra. Du har liksom satt ord på det. Hon borde ju tänka om där tycker jag!! När du är så gästvänlig!! Nä, vilket sätt att visa uppskattning på! Hon borde ändra stil eller så borde hon helt enkelt bli vräkt därifrån! ...men hur går det till att vräka en sådan person..hmmm. Hon ä ju ändå bra listig den där kärringen, fniss. Tack för att du bjuder på leenden i dag! Ha en trevlig helg. Kram Lenita

Evas Paradis sa...

Ha ha ... hennes syster bor här hos mig! Jag har slutit fred med henne och vi är numera bästa vänner ... för det mesta *ler*
Men så är det ju med trogna vänner ... man får dela allt i både torrt och vått :-)
Min kära make tycker ibland att jag ägnar för mycket tid åt henne, men jag brukar säga åt honom att han får väl bjuda in hennes bror ... så blir vi ju jämna par .. hihihi!
Kram Eva

AnnSofie sa...

Haha din grymt knäppa skåning ;). Skönt att de finns såna som du haha..
Kramizar

Sanna sa...

Jamän kanon, då finns det en förklaring. Hoppas hon inte kommer stå i vägen för solen, det är ju trist att ligga i skuggan hela tiden. Kramar Sanna

Hjärtat Mitt sa...

Den är bara så bra!!!!
Jag har läst den innan, och gillar den väldigt mycket :)

Kram Mari

Hanna sa...

Hej Martina!
Länge sen sist...

Hehe, jag tror jag har en egen exakt lika jobbig käring hemma hos mig :D

Kul med mc-träff! Blir det väl riktig partaj :P

Ja, vi kanske syns på mitt jobb då, om du ska handla växter till trädgården :P
Jag jobbar nästan varenda dag nu... eller försöker va ledig en dag i veckan, iaf... så jag hinner med något hemma. Jag har fortfarande inte hunnit återställa efter dräneringen :( Gruvar mig för det!

Skönt att skolan e över för dig!
Hoppas du har det riktigt gött på mc-träffen :)

Kramar / Hanna

Tussegumman sa...

Hoppas att allt är väl med dig! Jag har precis börjat slappna av efter en lyckad student/Kramar Tussegumman